Sportmassage

Sportmassage is bedoeld om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, te verlichten en de soepelheid in de spieren terug te brengen. Omdat sommige activiteiten in ons dagelijks leven vaak dezelfde invloed op ons lichaam hebben als sporten, is deze vorm van massage ook voor niet-sporters zinvol. De afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt veroorzaken pijn of kramp. Door de spieren intensief te masseren met behulp van verschillende massagetechnieken, wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen je spieren sneller. Daarbij zorgt een verwarmende massageolie ervoor dat de verkrampte spieren zich ontspannen. Vermoeidheid en/of overbelasting kunnen klachten aan de spieren veroorzaken.

 

Een sportmassage richt zich op de verbetering en het onderhouden van de conditie van uw spieren. Daarom wordt tijdens een sportmassage meer druk uitgeoefend dan tijdens een ontspanningsmassage. Op verzoek krijgen lichaamsdelen waar u last van heeft extra aandacht. Hierdoor herstelt het lichaam sneller en zullen uw (sport)prestaties verbeteren.


Ontspanningsmassage

Deze massage is bedoeld om even los te komen van de dagelijkse stress. Tijdens de massage worden spieren, pezen en gewrichten soepeler gemaakt en de doorbloeding van de spieren en de huid bewerkstelligd. Ook wordt de afvoer van lymfevocht gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Naast een algeheel gevoel van ontspanning, kan deze massage stressklachten verhelpen zoals spanningshoofdpijn en rug- en nekpijn. Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die lichamelijke klachten hebben, vermoeid zijn en voor degenen die prima in hun vel zitten.

 


Klassieke massage

Klassieke massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Het is een massagevorm waarin zowel westerse kennis van gezondheidszorg als de oosterse filosofie een belangrijke rol spelen. Door middel van verschillende massagetechnieken in combinatie met bindweefselmassage oefent de masseur invloed uit op de huid, de gewrichtskapsels en -banden, spieren en bloedvaten en betrekt hierbij de inwendige organen en het zenuwstelsel. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en geeft de massage een gevoel van welbevinden.